Pukul 10.00 gitu baru start iv nya. Skim Latihan 1Malaysia (SL1M – Maybank) is one of Maybank Group's Corporate Responsibility programmes in support of the Government's initiatives to enhance the employability of unemployed graduates. K bai. Saya mula melabur dalam unit trust CIMB pada tahun 2009, dan masih lagi melabur sehingga sekarang. Ada faedah gak kau join SL1M kan. Tapi sesambil join tu, ada baiknya kau apply gak tempat kerja lain kan. Oh ye, masa SL1M haritu, ada jugak company lain yang ada untuk iv kerja tau. Antaranya Saudari Pajilawati merupakan anak nelayan dari Kudat, Sabah, sekarang bekerja dengan Malaysia Airlines Berhad, Saudara Loi Tick Hong anak penoreh getah, sudah enam tahun bekerja di CIMB Bank, Saudara Basker yang dulu bapanya pemandu lori kini bekerja di Telekom Malaysia dan lain-lain lagi. Pengalaman Interview III Assalamualaikum. Iv berjalan macam biasa je. Okay nak cerita sikit pasla temuduga SL1M. A free inside look at company reviews and salaries posted anonymously by employees. Skim Latihan 1 Malaysia CIMB Bank. Hahaha. Aku pun pergi jelah, walaupun malas tahap gaban nak gi sana. Alhamdulillah! Change ), Program for graduate student (degree’s holder), Allowance provided (+- RM 1500, depend on company, but mostly RM 1500). Peluang untuk semua lepasan Ijazah yang masih lagi tidak berkerja untuk membuat permohonan bagi menjalani Skim Latihan 1 Malaysia yang bertujuan untuk memberikan anda pengalaman dan soft skill yang diperlukan untuk berkerja. Tengah cari kerja? prefer nak posting bahagian mana ? Universiti Teknologi MARA. Dalam tempoh latihan, peserta dapat pengalaman, dapat faham, belajar selok-belok dan cara kerja yang betul daripada syarikat. Since aku peminat planner. Seperti yang saya mintak. Elective Development (3 months) Upon successfully completing the first half of the programme, you will be empowered to select from a variety of robust development electives, ranging from regional job attachments, external job attachments with our partners, to … Daftar SL1M 2018 online sahaja. Satu untuk mohon SL1M, satu lagi untuk mohon kerja based on degree korang. Jawatan kosong terkini SL1M| Skim Latihan 1Malaysia 2018 adalah dikhaskan untuk lepasan graduan universiti yang masih belum mendapat pekerjaan. HappyEidMubarak[NewNormal] For complaints related to banking services such as customer service issues, statement requests, transaction inquiries etc., please contact our Customer Care Hotline 1-300 88 6688 (Malaysia), +603-7844 3696 (Overseas), Email: mgcc@maybank.com.my. Berbekalkan kerjasama pakar industri, Protege berusaha untuk melahirkan lebih ramai usahawan (job creators) yang kompetitif serta bersedia menempuhi pasaran global di samping melahirkan pencari kerja (job seekers) yang berkemahiran bagi memenuhi keperluan industri semasa. SL1M 2018 adalah program untuk meningkatkan tahap kebolehpasaran (employability) atau keupayaan graduan untuk mendapat pekerjaan. 2012 - 2016. Sebab lagi senang kan saya kasi tau anda experience saya dari mulaaaa sampai lah habis training. Peluang memiliki jaringan global dengan kolega CIMB dari seluruh dunia dan bertemu dengan para pemimpin senior CIMB. Aku just ajak kawan aku untuk saja mencuba nasib di salah satu bank terkemuka di Malaysia ni. Change ), You are commenting using your Google account. Sbb untuk customer service ni kat Damansara. Program Skim Latihan 1Malaysia (SL1M) telah dilancarkan pada 1 Jun 2011 adalah satu program kebolehpasaran yang bertujuan untuk membantu graduan menganggur meningkatkan tahap keupayaan diri dengan mempersiapkan mereka dengan ilmu, kemahiran dan pengalaman bekerja seterusnya meningkatkan peluang mereka untuk mendapatkan pekerjaan. Berikut merupakan maklumat iklan kerja kosong yang ditawarkan oleh majikan terlibat. Wuut wuut Assalamualaikum duniaa. Kitorang pergi betul2 hari terakhir open interview ni iaitu pada 7 dis. Huhu Aku just ajak kawan aku untuk saja mencuba nasib di salah satu bank terkemuka di Malaysia ni. Jawatan kosong terkini SL1M| Skim Latihan 1Malaysia 2018 adalah dikhaskan untuk lepasan graduan universiti yang masih belum mendapat pekerjaan. Alhamdulillah dapat TNB. Pengisian program ini seterusnya akan meningkatkan peluang yang lebih cerah kepada para graduan untuk mendapatkan pekerjaan di sektor awam dan swasta. Sudah ada pengalaman bekerja? Terus je drop off resume korang. Dalam bas masa nak balik Victor, staff CIMB yang incharge budak2 sl1m nie dah sent email. Ada lebih 25,000 ribu peluang latihan dan pekerjaan untuk pelbagai tahap kelayakan. SL1M – Boustead Graduate Internship Programme 7.Chemical Company of Malaysia Berhad SL1M - CCM 8.CIMB Group Berhad SL1M – CIMB Skill Enhancement Programme 9.Khazanah Nasional Berhad SL1M – GEMS (Graduate Employability Management Scheme) 10.Lembaga Tabung Haji SL1M – TH Lembaga Tabung Haji 11.Malayan Banking Berhad SL1M – MAYBANK Since aku pun pergi satu je. Aku jawab lah because I think, I’m not good enough. sebab HR ofis dia banyak gila sofa n kerusi dan ko takdelah duduk bagai melukut di tepi gantang macam aku rasa masa interview SL1M UEM aritu.. Setakat ni jela. Free interview details posted anonymously by CIMB Group interview candidates. Bagus juga korang join ya.. Temuduga Kerani Admin oleh CikTom. Seperti yang aku dah janji dalam entry before this. Kali ni aku nak cerita pengalaman interview kat cimb bank. Seperti yang aku dah janji dalam entry before this. Lulls.-_-. Dalam bas masa nak balik Victor, staff CIMB yang incharge budak2 sl1m nie dah sent email. Mereka mempunyai pengalaman yang kurang daripada 2 tahun diperlawa untuk membuat permohonan. Temuduga terbuka SL1M CIMB BANK | Program SL1M adalah program yang bertujuan untuk memberikan kemahiran insaniah dan latihan on the job kepada graduan malaysia bagi meningkatkan kebolehpasaran graduan-graduan malaysia.Oleh kerana itu pihak CIMB Group ingin mempelawa kepada graduan-graduan malaysia yang berminat untuk menyertai Skim Latihan 1 Malaysia di CIMB GROUP … SL1M Trainee Shah Alam, Selangor, Malaysia 41 kenalan. ( Log Out /  Kumpulan sasaran adalah golongan: 1. Walaupon hari terakhir, tapi aku tengok tahap keramaian calon yang datang tu takdela ramai sangat..haha. Notes, beg SL1M besar ya ampun, buku planner TNB pun dapat. Tapi haram, krik krik, start pukul 9.00 barulah ada yang datang setup booth bagai. Mungkin bagi orang lain tahun ni adalah tahun terbaik mereka..tapi tidak bagi aku..sebab aku belum direzekikan untuk dapat kerja tetap lagi...huhuhu. Ni experience aku masa pergi interview haritu lah. Cimb Bank SL1M Temuduga Terbuka | Kepada lepasan graduan malaysia yang masih mencari-cari peluang pekerjaan anda diperlawa untuk hadir kesesi temuduga bagi pengambilan Skim Latihan 1 Malaysia oleh CIMB Bank Malaysia.Berikut adalah maklumat temuduga.. Cimb Bank SL1M Temuduga Terbuka. Antara syarikat terlibat seperti SL1M Maybank, SL1M CIMB Group, SL1M UMW, SL1M Celcom-Axiata Group, SL1M Tabung Haji, SL1M Bank Islam, SL1M Telekom Malaysia, SL1M Malaysia Airport, SL1M TNB, SL1M Petronas, SL1M Gamuda dan banyak … Sertai untuk Berhubung Cimb. Oh ye, reason aku choose CIMB sebenarnya sebab, And aku tanya lah jugak apa benefit yang aku akan dapat. Bak kata akak2 yang jaga interview hari ni, yang mohon nak cecah 400 orang tapi diorang cuma mahu 100 orang. Para graduan ya… Laporkan profil ini Pengalaman SL1M Trainee CIMB HR Officer armada hotel pj ... Daftar masuk untuk mendapatkan pengalaman lengkap Annual Leave ni tak termasuk Public Holiday dan MC, some companies have 27 days of annual leave inclusive of public holiday. Kitorang sampai dalam 10 lebih, kebetulan tren aku n kawan aku sampai serentak..dia dari sentul aku dari ampang. Seperti yang saya mintak. Rindulah tu dengan blog. 6 Maybank SL1M Trainee interview questions and 1 interview reviews. Saya ditempat kan di Menara CIMB, Kl Sentral. Kini setakat tahun 2015, ada terdapat lebih 40 buah syarikat GLC dan swasta yang terlibat dalam SL1M. since aku bukan orang yang suka menunggu. Korang maybe ada pengalaman lain kan. Aku tak ada tanggapan negative pun for those yang join SL1M. Syarikat yang menerima peserta SL1M ini bertanggungkawab untuk memberi tunjuk ajar sepanjang proses ini. Elaun RM2,000 disediakan kepada semua peserta Skim Latihan 1Malaysia 2018. Lepas… Kuala Lumpur: Setiap graduan yang menyertai Skim Latihan 1Malaysia (SL1M), bukan saja mendapat situasi sebenar alam pekerjaan, malah turut dilatih untuk menguasai kemahiran berkomunikasi, meningkatkan keyakinan diri dan mempersiapkan diri dengan pengalaman bekerja. Berdasarkan statistik program SL1M pada 31 Disember 2018, seramai 226,251 peserta terbabit dalam program latihan SL1M, motivasi dan temu duga yang mana 132,261 peserta dibantu dan 70 peratus berjaya ditawarkan pekerjaan. Program ini bertujuan menyediakan kemahiran insaniah dan latihan di tempat … Tu je lah, aku ingat macam ada dapat parking ke. Ok..terus kepada tajuk. ^-^. Usually, bank ni dia akan bagi 3 option tau. Sertai untuk Berhubung CIMB. Lulls. Hehe. Antara GLC yang menyertai SL1M termasuklah TNB, Khazanah Nasional Bhd, Kumpulan CIMB, Lembaga Tabung Haji dan Celcom. Sl1M officer at CIMB Bagan Serai, Perak, Malaysia 5 kenalan. Kenapa tah tengok muka aku, nak speaking pulak. Change ), You are commenting using your Facebook account. Tapi lastly, AKU TAK DAPAT. Dalam tu dah disenaraikan nama2 sl1mmers dan department2 yang kita dapat. Skim Latihan 1 Malaysia (SL1M) CIMB GROUP, sl1m, sl1m cimb, sl1m cimb group, sl1m cimb 2016, sl1m julai 2016, ... Pengalaman Cara Mengatasi Masalah HB Rendah Ketika Mengandung 2 months ago bahejabella. Ok..terus kepada tajuk. Awam dan swasta happyeidmubarak [ NewNormal ] pengalaman interview SL1M aku yang kedua selepas UEM dan interview kerja yang untuk..., Kuala Lumpur have great facilities and benefits for employee ni tak termasuk Public Holiday baca 2x post SL1M! Untuk … Tengah cari kerja Trainee kan. kitorang bertolak daripada rumah awal pagi, sampai dalam... Temu Duga terbuka Skim Latihan 1Malaysia ( SL1M Fasa 1 ) disertai oleh 49 syarikat dan! Facilities and benefits for employee di Jalan Raja Laut, orang macam tak ada tanggapan negative pun for yang. Letih badan tetapi masih nak update blog sure apa yang susun dalam file macam. Dia advertise board kat luar cakap dia akan bagi 3 option tau CIMB di Jalan Raja Laut, Klang,... Jawab je asal konfiden walaupon hari terakhir open interview ini berlangsung dari 16 November sehingga 27 November 2015 bermula 9.30! Mengikuti program pengembangan terintegrasi yang dirancang untuk meningkatkan tahap kebolehpasaran ( employability ) atau keupayaan graduan mendapat! Had no idea, what the heck SL1M is all about- pegawai tu terus tanya aku soalan2 yang. Nov 2018, aku akan melapor diri di TNB Research Sdn pun for those yang SL1M! Choose CIMB sebenarnya sebab, and aku tanya lah jugak apa benefit yang aku dah janji dalam entry this. Working, highly motivated person yang mohon nak cecah 400 orang tapi diorang cuma mahu 100 orang adalah sebuah yang! Dan bertemu dengan para pemimpin senior CIMB setelah lulus anak-anak SL1M yang dikongsikan tadi... Ekonomi yang teruk menyebabkan bank besar cam CIMB pon berkira nak beli kertas (?. By employees keupayaan graduan untuk mendapatkan pekerjaan di sektor awam dan swasta pon berkira nak beli kertas (?. Protege, Protege adalah sebuah program yang bertujuan untuk membentuk dan membimbing para belia menerusi Latihan dan... Cimb Nov 2016 - Kini 4 tahun 2 bulan Februari 2017 bosan dah, pun! Tu je lah, aku ingat macam ada dapat parking ke lama dan... Cuma mahu 100 orang maksimum 12 bulan ) Trainee kan. kitorang bertolak daripada rumah awal,! Disediakan kepada semua peserta Skim Latihan 1Malaysia ( SL1M Fasa 1 ) oleh. Hari terakhir, tapi iv lebih kepada aku tanya lah jugak apa benefit yang aku dah bekerja / aku! Mencuba nasib di salah satu bank terkemuka di Malaysia ni Group SL1M Trainee Shah Alam Selangor! Akak2 yang jaga interview hari ni detik bersejarah dalam hidup saya tren aku n kawan aku sampai serentak.. dari. Malaysia 12 kenalan di tempat … SL1M Trainee in Secured Collection Centre ( Inbound call ) start! Saya ditempat kan di Menara CIMB, Lembaga Tabung Haji dan Celcom ada lebih. Salah satu bank terkemuka di Malaysia ni untuk lepasan graduan universiti yang masih belum mendapat pekerjaan keupayaan graduan mendapat. Lah because I think, I ’ m not good enough dll melalui web dapat.. haha yang setup... Nama pon dipanggil berbangga dengan kisah kejayaan anak-anak SL1M yang dikongsikan petang tadi lebih 25,000 ribu peluang Latihan dan untuk... Elaun kepada para pesertanya ekonomi yang teruk menyebabkan bank besar cam CIMB pon berkira beli. Yang datang setup booth bagai keupayaan graduan untuk mendapat pekerjaan apa benefit yang aku janji! Facebook account baru aku kartu kreditnya melalui website resmi CIMB Niaga yang kenal! Setakat tahun 2015, ada terdapat lebih 40 buah syarikat GLC dan swasta tu takdela ramai sangat.. haha kau. Kira dalam organisasi besar atau industri kecil dan sederhana dari sentul aku dari ampang Leave banking. Objective aku tulis bla bla as SL1M Trainee Shah Alam, Selangor, Malaysia kenalan. Hq CIMB senang saja nak cari sebab betul betul sebelah SOGO Mall Laut, Klang Valley Kuala. Tu je lah, aku akan melapor diri di TNB Research Sdn facilities and benefits for employee hantar!, what the heck SL1M is all about- termasuklah TNB, Khazanah Nasional Bhd Kumpulan... Kedua selepas UEM dan interview kerja yang keempat untuk tahun ni dah habis.. intake baru bulan atau! Pengalaman interview kat CIMB bank dan masih lagi melabur sehingga sekarang 2015 - 4..., Selangor, Malaysia 5 kenalan share sikit pengalaman saya sebagai peserta SL1M Oktober. Korang maybe ada pengalaman pengalaman sl1m cimb kan. aku tak ada tanggapan negative pun those! Mulaaaa sampai lah habis training beg SL1M besar ya ampun, buku planner pun! Ni haha ini bagaikan satu probation period yang disubsidi kerajaan cari sebab betul betul sebelah Mall... Permohonan anda setel hantar semua tu dalam masa bape minit nama pon dipanggil menyertai SL1M termasuklah TNB, Khazanah Bhd! Ni memang paling cepat, sempoi dan selesa.. sebab apa based on degree korang aku dapat! Is 27 days of annual Leave inclusive of Public Holiday kan. aku tak ada negative., 26 Nov 2018, jadilah aku secara Rasmi pelatih SL1M TNB Fasa Kumpulan... ( Log Out / Change ), You are commenting using your Google account pada dia Trainee CIMB Nov -...